Лечо кошулган фарш менен толтурулуп бышырылган жана сыр жана райхон себилген баклажандар
Ингредиенттер
3 порция
Лечо 1 б.
Кесилген шампиньондор1 б.
Зайтун майы3 аш каш.
Моцарелла сыры120 г.
Баклажан3 даана
Эт фаршы (козу же уй эти)300 г.
Райхон4 бутак
Татымына жараша туз
Тамак жасоо
1. Мешти 200°Cге чейин ысытыңыз.
2. Баклажанды экиге бөлүңүз. Меште болжол менен 20 мүнөт бышырыңыз. Алар ичи бир аз жумшак болгондон кийин, мештен чыгарып, муздатыңыз.
3. Баклажандын өзөгүн алып, майда туураңыз.
4. Фаршты зайтун майына кууруп, тууралган баклажанды жана лечолорду кошуңуз. Суюктук бууланганга чейин бууга бышырыңыз, татымына жараша туздаңыз. Баклажанга аралашманы кошуп, сүртүлгөн сырды себиңиз.
5. Мешке грильдин астына сыр кызарганга чейин 5 мүнөт коюңуз. Алып, райхон бутактары менен кооздоп бериңиз.
2. Баклажанды экиге бөлүңүз. Меште болжол менен 20 мүнөт бышырыңыз. Алар ичи бир аз жумшак болгондон кийин, мештен чыгарып, муздатыңыз.
3. Баклажандын өзөгүн алып, майда туураңыз.
4. Фаршты зайтун майына кууруп, тууралган баклажанды жана лечолорду кошуңуз. Суюктук бууланганга чейин бууга бышырыңыз, татымына жараша туздаңыз. Баклажанга аралашманы кошуп, сүртүлгөн сырды себиңиз.
5. Мешке грильдин астына сыр кызарганга чейин 5 мүнөт коюңуз. Алып, райхон бутактары менен кооздоп бериңиз.