Кызыл фасоль жана жашылчалар менен булгур
Ингредиенттер
4 порция
Томат соусундагы кызыл фасоль "Чили"1 б.
Зайтун майы2 аш каш.
Сарымсак4 тиш.
Булгур200 г.
Кабакча 1/2 даана
Сабиз1 даана
Кайнатылган суу1 стакан
Болгар калемпири1 даана
Татымына жараша туз, паприка
Тамак жасоо
1. Көмөч казанга зайтун майын ысытып алыңыз. Сарымсакты туурап, жыпар жыттуу болгонго чейин майга кууруп алыңыз. Сарымсакты көмөч казандан алып салыңыз.
2. Сарымсак майына тилке кылып кесилген сабизди салыңыз. 2 мүнөт катуу отто кууруңуз.
3. Тилке кылып кесилген болгар калемпирин жана кабакчанын жарым шакекчелерин кошуңуз. 2 мүнөт кууруңуз.
4. Жашылчаларга булгурду кошуп, 1 мүнөт кууруңуз.
5. көмөч казанга ысык суу куюп, туз, паприка салып, аралаштырыңыз, капкагын жаап, катуу отто 15 мүнөт бууга бышырыңыз.
6. Булгур бышканда соус банкасындагы фасольду салып, аралаштырып, дагы 5 мүнөт бышырыңыз.
2. Сарымсак майына тилке кылып кесилген сабизди салыңыз. 2 мүнөт катуу отто кууруңуз.
3. Тилке кылып кесилген болгар калемпирин жана кабакчанын жарым шакекчелерин кошуңуз. 2 мүнөт кууруңуз.
4. Жашылчаларга булгурду кошуп, 1 мүнөт кууруңуз.
5. көмөч казанга ысык суу куюп, туз, паприка салып, аралаштырыңыз, капкагын жаап, катуу отто 15 мүнөт бууга бышырыңыз.
6. Булгур бышканда соус банкасындагы фасольду салып, аралаштырып, дагы 5 мүнөт бышырыңыз.