Ачуу тоок эти, таттуу калемпир жана жүгөрү менен жылуу салат
Ингредиенттер
2 порция
Кантсыз жүгөрү 2/3 бан.
Тоок филеси2 даана
Болгар таттуу калемпири2 даана
Ышталган паприка 1/2 чай каш.
Майдаланган кориандр 1/2 чай каш.
Куркума 1/4 чай каш.
Жаңы тимьян1 бутак
Жашыл пияз2 тал
Өсүмдүк майы20 мл.
Зайтун майы30 мл.
Татымына жараша туз
Тамак жасоо
1. Калемпирди кубик кылып, көк пиязды шакекче кылып туурап, жүгөрү, тимьян, зайтун майы жана туз менен аралаштырыңыз.
2. Тооктун филесин ышталган паприка, кориандр, куркума, өсүмдүк майы жана туз кошундусуна маринадтаңыз. 10 мүнөткө туруштук бериңиз, андан соң көмөч казанга эки тарабынан орточо отто 7-9 мүнөттөн кууруңуз. Бир аз муздатып, тилимдерге кесиңиз.
3. Тарелкага жашылча менен тооктун этин салыңыз.
2. Тооктун филесин ышталган паприка, кориандр, куркума, өсүмдүк майы жана туз кошундусуна маринадтаңыз. 10 мүнөткө туруштук бериңиз, андан соң көмөч казанга эки тарабынан орточо отто 7-9 мүнөттөн кууруңуз. Бир аз муздатып, тилимдерге кесиңиз.
3. Тарелкага жашылча менен тооктун этин салыңыз.