Козу карын жана мисте менен катаифи закускасы

/ 5
212 Ккал / 100 г
30 мүнөт
Козу карын жана мисте менен катаифи закускасы

Ингредиенттер

8 порция
Кесилген шампиньондор1 б.
Грек йогурт200 г.
Майдаланган пармезан100 г.
Каймак80 г.
Мисте50 г.
Пияз2 сабак
Катаифи камыры300 г.
Зайтун майы3 аш каш.
Кургатылган орегано1 чымч.
Кинза1 тут.
Татымына жараша туз
Татымына жараша мурч

Тамак жасоо

1. Порейди зайтун майына кызарганча кууруңуз, козу карындарды кошуп дагы 7-8 мүнөт кууруңуз, каймакты куюп, орегано себиңиз, туздаңыз, аралаштырып, кайнаганга чейин жеткириңиз. 2-3 мүнөт быктырып бышырыңыз. Оттон алып, майдаланган пармезанды кошуп, аралаштырыңыз.
2. Катаифи камырын бышыруу баракчасына төшөлгөн силикон килемчеге капталдары менен кичинекей уячалар түрүндө салыңыз. Ортосуна салманы кашык менен салып, майдаланган мисте себиңиз, үстүнө зайтун майын сүйкөп, 200°Сде кызарганча бышырыңыз.
3. Соус: кинзаны майдалап туураңыз, йогурт менен аралаштырыңыз, бир аз туздаңыз, мурчту майдалап, аралаштырыңыз. Соус куюучу идишке салыңыз.
4. Бышырманы соус кошуп ысык түрдө бериңиз.
Катаифи камырын таңгакта эритүү керек жана бышыруу учурунда нымдуу чүпүрөктүн астында кармалууга тийиш, антпесе ал абдан тез кургап калат. Көбүнчө андан таттуу десерттер жасалат, бирок таттуусуз салмалар менен де абдан даамдуу.

Рецептке баа бериңиз

1
2
3
4
5

Бул категориядагы башка рецепттер

Дагы сайтта