Эт жана фасоль менен тортилья

/ 5
233 Ккал / 100 г
30 мүнөт
Эт жана фасоль менен тортилья

Ингредиенттер

8 порция
Томат соусундагы кызыл фасоль "Чили"2 б.
Мексикалык тортилья8 даана
фарш600 г.
Баш пияз2 даана
Сметана 20%100 г.
Лайм ширеси2 аш каш.
Майдаланган зира (зире)1 чай каш.
Майдаланган паприка 1/2 чай каш.
Сарымсак2 тиш
Жашыл пияз3 тал
Өсүмдүк майы4 аш каш.
Татымына жараша туз

Тамак жасоо

1. Пияз менен сарымсакты тазалап, майдалаңыз. Сотейникке 2 аш каш. майды ысытыңыз, пиязды жана сарымсакты 3 мүнөт кууруңуз. Фаршты кошуп, тынымсыз аралаштырып жана жыгач кашык менен кесектерди майдалап , 7 мүнөт бышырыңыз.
2. Туз, зире, паприка жана лайм ширеси менен татымалдаңыз. Жакшылап аралаштырыңыз. Оттон алып, чоң идишке өткөрүңүз.
3. Бөлөк көмөч казанга калган майды ысытып, соус менен кошо фасольду кошуңуз. Орто жылуулукта, кээде аралаштырып, 3 мүнөт бышырыңыз.
4. Даяр болгон фарш салынган идишке фасольду салып, жакшылап аралаштырыңыз. Тузду татып көрүп, керек болсо азыраак туздаңыз.
5. Жашыл пиязды жууп, кургатып, жука шакекчелерге кесиңиз. Тортильяларды кургак, ысытылган көмөч казанга ар бир жагын 30 секунд кууруп алыңыз. Аларды бир тараптан сметана менен сүйкөп, пияз шакекчелерин чачыңыз.
6. Токочтордун үстүнө бышкан эт салмасын сүйкөп, рулет же конверт кылып ороп алыңыз. Сметана менен ысык закуска же табигый йогурт менен соус катары бериңиз.
Салма ширелүү болушу үчүн, май кошулган фаршты алыңыз. Май фарштын куурулгандан кийин кургап кетүүсүнө жол бербейт.

Рецептке баа бериңиз

1
2
3
4
5

Бул категориядагы башка рецепттер

Дагы сайтта