Брускетта деген көркөм сөз биздин түшүнүгүбүздө кадимки бутерброд дегенди билдирет. Бирок италиялык ашканада закуска (antipasti) катары берилүүчү бул тамак пицца жана макарон менен бир культке чейин көтөрүлгөн. Орус тилине сөзмө–сөз которгондо – bruscare этишинен, көмүргө кууруу дегенди билдирет. Жумшактык үчүн куурулган жана зайтун майы жана сарымсак кошулган кечээки нандын калдыктарынан брускеттаны дыйкандар жеген деп эсептешет. Алар мындан жакшыраак нерсени кылууга колу барган жок. Бул версияга баары эле макул боло бербейт. Гректер сыяктуу эле, италиялыктар да өткөнү менен сыймыктанышат. Алар издөөнү жакшы көрүшөт жана кызыктуусу, көбүнчө нерселердин жана окуялардын тамырын Байыркы Римден табышат. Чындыгында, ошондо эле, зайтун майын өндүрүүдө, жаңы түшүмдүн майын татып көрүү үчүн, алар сарымсак менен жеңил сүртүлгөн, куурулган нанды колдонушкан. Анын үзүмдөрүн майга малып, даамын көрүүгө аракет кылышкан. Классикалык италиялык закуска азыр үч гана ингредиенттен турат: нан, муздак басылган май жана сарымсак.
shutterstock_100795066 — копия.jpg
Брускетта кантип даярдалат. Италиялык закуска абдан жөнөкөй даярдалат. А дегенде нанды көмөч казанга же грильге кууруп, андан кийин сарымсак менен бир аз сүртүлөт. Аяктоочу штрих – жыпар жыттуу зайтун майынын бир нече тамчысы.
Кылымдар өтүп, закусканы дагы кылдат жегичтер татышты. Акырындык менен, жөнөкөй тамак конокторду сунуштоо уят эмес (алар: ээлери ушунчалык жакыр болгондуктан, дасторкондо тамактан эч кандай жакшы нерсе жок экен де ойлобосун үчүн) сонун тамакка айлана баштады. Ал эми ресторандар италиялык бутербродду четте калтырышкан жок – аны каалаган мекеменин менюсунан тапса болот. Баштапкы версияга, ал ар кандай брускеттанын негизи болуп саналат, алар жашылчалардан, прошуттодон, анчоустардан, сырлардан жана ал турсун жемиштерден ар кандай салмаларды кошушту.
Кээ бир аймактарда ал турсун өзүнүн брускетта рецепттери бар. Тосканада – ири туз менен себилген, ал тишке жагымдуу кычыратат жана жаңы майдаланган калемпир менен fettuna (сөзмө–сөз майланган кесим). Пьемонтте – soma d'ai, сэндвичти же анын италиялык бир түрү – паниниди эске салат. Эки тилим нандын ортосунда томат бөлүктөрү жатат. Жүзүм жыйноочулар закускага кошушкан соманы түшкү тамакка жешкен.
БРУСКЕТТА ҮЧҮН ПРОДУКТУЛАРДЫ КАНТИП ТАНДАСА БОЛОТ
Негизинен – нандан баштайлы. Брускетта үчүн эң жакшы нан – ciabatta. Ал "тапочка" деп которуларын билесизби? Чиабатта брускеттанын структурасын сактап калуу үчүн кытырак, орточо катуу кабык жана салманын даамдары жана жыттарын өзүнө сиңирүүчү тешиктүү этке ээ. Чиабатта жок болсо, ар кандай нанды башка алыңыз: батон, француз багетасы, дан өсүмдүктөрү менен нан.
shutterstock_111068303 — копия.jpg
Чиабатта 1982 жылы гана пайда болгон. Анын автору – мурдагы жарыш айдоочу Арнальдо Каваллари. Автожарышты таштап, нан жасоого кызыгып калган. Жана абдан ийгиликтүү!
КЫЗЫЛ ФАСОЛЬ, БЕКОН ЖАНА ЖАШЫЛ ЗАЙТУН МЕНЕН БРУСКЕТТА
Фасоль кошулган ар кандай тамак – бул өзүңүздү көпкө ток сезе турганыңыздын кепилдиги. Ачкачылык сезими жай углеводдор жана клетчатка организмге киргенде басаңдайт. Чили калемпиринин курчтугу мээге серотонин гормонунун сигналын жөнөтөт – жана сиздин маанайыңыз эң булуттуу күндө дагы жакшырат.
bktrec1.jpg
174 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Кызыл фасоль Bonduelle 1/3 банка (130 г); данексиз жашыл зайтун Bonduelle 1/6 банка (50 г); багета 4 тилим; бекон 100 г; таттуу кызыл калемпир 1 даана; кызыл пияз 1 даана; розмарин 1 тутам; сарымсак 3 тиш; майдаланган чили калемпири 1/2 чай каш.; зайтун майы 2 аш каш. РЕЦЕПТ: 1. Таттуу калемпирди фольгага ороп, 200°Сге чейин ысытылган мешке 15 мүнөт бышырыңыз, андан соң кабыгын алып коюңуз. 2. Пиязды тазалап, жарым шакекчелерге бөлүңүз. Беконду майда кылып туураңыз. 3. Көмөч казанга 1 аш кашык зайтун майын ысытып, пиязды, беконду, розмарин жалбырактарын коюп, орто отто пияз бир аз алтын түскө ээ болгонго чейин айландыра кууруңуз. Чилини төгүңүз, аралаштырып, дагы бир аз кууруңуз. 4. Нанды 2–3 см калыңдыктагы бөлүктөргө кесип, тостерде кургатыңыз. 5. Бышырылган калемпир, бир аз суюктук бар фасоль жана 1/4 куурулган кызыл пиязды блендер менен бир тектүү болгонго чейин чалыңыз. Зарыл болсо, дагы бир аз суу кошуңуз. 6. Тостторду сарымсак менен бир аз сүртүп, калган зайтун майын чачыңыз, үстүнө майдаланган калемпир менен фасольду, калган куурулган пиязды жана жарымына тууралган жашыл зайтундарды коюңуз.
ПОМИДОР, КАРА ЗАЙТУН ЖАНА РАЙХОН МЕНЕН БРУСКЕТТА
Классикалык италиялык брускеттанын бир аз кеңейтилген версиясы. Өткүр даамдуу болушу үчүн бальзам сиркесин, пайда үчүн Омега май кислоталарына бай кара зайтундарды, түс үчүн сары калемпирди кошобуз.
145 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Данексиз кара зайтун Bonduelle 1/3 банка (100 г); багета 1 даана; помидор 3 даана; таттуу сары калемпир 1 даана; сарымсак 1 тиш; жашыл пияз 2 сабак; райхон 2 сабак; бальзам сиркеси 1 чай каш.; зайтун майы 1 чай каш.; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Калемпир менен помидорду кайнак сууга коюңуз. Помидорду жарым мүнөттөн кийин, калемпирди 3–5 мүнөттөн кийин алып коюңуз. Кабыгынан тазалаңыз. 2. Помидорду 4 бөлүккө кесип, уруктарын бычак менен алып коюңуз. Кубик кылып туураңыз. 3. Калемпир, кара зайтун, чөптөрдү майда кылып туураңыз. 4. Жашылчаларды идишке салып, сарымсак тишин эзип, туз, мурч, май жана сирке кошуңуз. Аралаштырыңыз. 5. Багетаны порциялык бөлүктөргө кесип, эки тарабын кууруп алыңыз (же меште бир аз кургатып коюңуз). 6. Багетага салманы коюңуз. Дароо дасторконго бериңиз.
bktrec2.jpg
ТАПЕНАД МЕНЕН КАРА ЗАЙТУН БРУСКЕТТАСЫ
Сиз бул закусканы бир нече мүнөттүн ичинде даярдай аласыз – бул анын сүйкүмдүүлүгү. Минималдуу аракет, максималдуу ырахат жана пайда. Түшкү жеңил тамак үчүн идеалдуу. 162 ккал / 100 г
КЫЗЫЛ ФАСОЛЬ ЖАНА ТАТТУУ КАЛЕМПИР МЕНЕН БРУСКЕТТА
Дагы бир тоюмдуу жана жаркыраган рецепт. Рукколанын жеңил ачуусу, райхондун даамдуу татымалы, кызыл пияздын таттуулугу жана ширелүүлүгү менен кошулган розмариндин жыпар жыты– биз даам сезимдери калейдоскопуна кепилдик беребиз.
bktrec3.jpg
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Кызыл фасоль Bonduelle 1 банка (400 г); данексиз жашыл зайтун Bonduelle 1/2 банка (150 г); дандуу нан 5 үзүм; кызыл пияз 1 даана; таттуу кызыл калемпир 1 даана; розмарин 2 бутак; райхон 2 бутак; бир ууч руккола; сарымсак 2 тиш; майдаланган паприка 1/2 чай каш.; татымына жараша зайтун майы РЕЦЕПТ: 1. Таттуу калемпирди фольгага ороп, меште 180°С 15 мүнөт бышырыңыз. Суутуңуз жана тазалаңыз. 2. Пиязды жарым шакекчелерге туураңыз. Көмөч казанга 1 аш кашык зайтун майын ысытып, пиязды, розмарин жалбырактарын коюп, орто отто пияз бир аз алтын түскө чейин кууруңуз. Паприканы кошуп, аралаштырып, дагы бир аз кууруңуз. 3. Нанды меште 180°Сде 3–5 мүнөт кургатыңыз. 4. Суюктукту агызуу үчүн фасольду дуршлагга салыңыз. Блендерге өткөрүп, куурулган калемпирди жана 1/4 куурулган кызыл пиязды кошуңуз. Баарын бир тектүү массага чалыңыз. 5. Жашыл зайтундарды бычактын жалпак тарабы менен эзиңиз. Нанды тазаланган сарымсак тиштери менен сүртүңүз. 6. Нандын үстүнө калган зайтун майын чачып, үстүнө майдаланган калемпир жана фасоль пюресин, калган куурулган пиязды жана жашыл зайтундарды коюңуз, райхон жалбырактары жана руккола менен кооздоңуз.
БАЛЬЗАМИК КРЕМИНДЕГИ ШАМПИНЬОНДОР МЕНЕН БРУСКЕТТА
Кытырак нанга козу карындар кошулган версия Францияда туулса болмок, анткени бул брускетта даамы ошончолук көркөм.
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Майдаланган шампиньондор Bonduelle 1 банка (400 г); боз нан 4 үзүм; бальзамик соус-креми 4 аш каш.; зайтун майы 4 аш каш.; баш пияз 1 даана; петрушка бир нече бутак; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Пиязды майда кубик кылып туурап, зайтун майына кууруп, анан кийин козу карындарды кошуп, баарын чогуу 10–15 мүнөт кууруп алыңыз. 2. Пияз кошулган козу карындарды терең тарелкага салып, бальзамик, майда тууралган петрушка, туз, мурч кошуңуз. Аралаштырыңыз. 3. Нанды 180°Сге чейин ысытылган мешке 3–5 мүнөт кургатыңыз. 4. Кытырак нанга коюлган козу карындарды бериңиз.
bktrec4.jpg
ЖЫПАР ЖЫТТУУ БРУСКЕТТА МЕНЕН КЫЗЫЛ ФАСОЛЬ КРЕМ-ШОРПОСУ
Классикалык тамактын жаңы көрүнүшү – аны закуска катары эмес, шорпого кошумча катары берүү. Кааласаңыз, өткүр даам берүү үчүн айкыныраак мүнөздөгү татымалдарды кошо аласыз 189 ккал / 100 г .
АВОКАДО, ПОМИДОР ЖАНА ЖАШЫЛ БУУРЧАК МЕНЕН БРУСКЕТТА
Адаттагы эртең мененки менюну түрдүүчө кылуу үчүн Брускетта эртең мененки тамакка да берилиши мүмкүн. Жашылчалардан алынган витаминдер жана аш болумдуу заттар, одуракай салдырылган ун нанынан алынган жай углеводдор, оңой сиңүүчү өсүмдүк белоктору – күндүн мындай башталышы сизге энергия жана позитивдүү маанай тартуулайт.
bktrec5.jpg
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: "Назик" жашыл буурчак Bonduelle 1/2 банка (200 г); авокадо 1 даана; помидор 1 даана; зайтун майы 3 аш каш.; боз нан 4 үзүм; райхон бир нече бутак; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Нанды 180°Сге чейин ысытылган меште 3–5 мүнөт кургатып алыңыз. 2. Авокадону тазалап, майда кубиктерге бөлүңүз, помидорду да туурап, баарын тайыз идишке коюңуз. Жашыл буурчак жана майда тууралган райхонду кошуңуз. Май, туз жана калемпир менен татытыңыз. 3. Нандын үстүнө жашылчаларды коюңуз, райхон жалбырагы менен кооздоңуз.
ШПИНАТ КРЕМИ МЕНЕН БРУСКЕТТА
Майдаланган жашылчалардын кремдүү, жумшак консистенциясы куурулган нандын кытырактыгы менен диалогго кирет. Бул брускетта даамдардын кызыктуу окуясын айтып берет.
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Жашыл буурчак Bonduelle 1/2 таңгак (200 г); райхон чоң тутам; сарымсак 4 тиш; боз нан 4 үзүм; зайтун майы 6 аш каш.; тоңдурулган шпинат 375 г; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Буурчактарды кайнак сууга 5–7 мүнөт жумшартылганча кайнатыңыз. Ачык жашыл түстү сактап калуу үчүн, дуршлагга салып, дароо муздуу суу төгүңүз же муздун үстүнө коюп коюңуз. 2. Шпинатты көмөч казанга өсүмдүк майына 10–15 мүнөт кууруп алыңыз. 3. Блендерде райхон жалбырагын, буурчакты, шпинатты, сарымсакты, зайтун майын, тузду жана мурчту бир тектүү болгонго чейин майдалаңыз. 4. Нанды тостерде же грильде кургатып алыңыз. Даяр болгон брускетталардын үстүнө шпинат кремин сүйкөп, райхон жалбырактары менен кооздоңуз.
bktrec6.jpg
ГРИЛЬДЕГИ ЖАШЫЛЧАЛАР, ИМБИРЬ ЖАНА ЖАЛБЫЗ МЕНЕН БРУСКЕТТА
Тоңдурулган жашылчалар аралашмасы тамак жасаганга убактыңыз жок болгондо сизди куткарат. Ооба, брускетта, негизинен, тез даярдалат, бирок тапшырманы дагы жөнөкөйлөштүрсө болот. Аралашмада жашылчалар айкалыш боюнча эң сонун тандалган, жуулган, тазаланган жана, эстетикалык кесилген. Эгер сиз абдан чарчасаңыз да, фастфудга буйрутма берүүгө шашпаңыз: пайдалуу кечки тамак көп күч–аракет жумшабастан даярдалат.
bktrec7.jpg
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Грильдеги жашылчалар менен кууруу үчүн "Жер ортолук деңиздик" аралашма Bonduelle 1/2 таңгак (350 г); имбирь тамыры 60 г; жалбыз 5 бутак; боз нан 4 үзүм; зайтун майы 2 аш каш.; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Кууру үчүн аралашманы көмөч казанга май кошпой 15 мүнөт кууруп алыңыз. Сүртүлгөн имбирь, майда тууралган жалбыз, татымына жараша туз жана мурч кошуңуз. 2. Нанды 190°Сге чейин ысытылган меште 3–5 мүнөт кургатыңыз. 3. Жашылчаларды нанга салып, үстүнө бир аз май куюп, жаңы жалбыз менен кооздоңуз.
КРЕВЕТКАЛАР, КЫТЫРАК САЛАТ ЖАНА КАРА ЗАЙТУН МЕНЕН БРУСКЕТТА
Ошондой эле досторуңуз менен италиялык акцент менен брускетта кечесин уюштура аласыз. Баары тез даярдалат, ал жарашыктуу көрүнөт, бирок даамы мурунтан эле ачык – таң каларлык!
120 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Данексиз кара зайтун Bonduelle 1/3 банка (100 г); боз нан 4 үзүм; креветка 200 г; Романо салаты 1 тутам; помидор 1 даана; лимон 1 даана; зайтун майы 2 аш каш.; татымына жараша туз; татымына жараша мурч РЕЦЕПТ: 1. Нанды 180°Сге чейин ысытылган меште 3–5 мүнөт кургатып алыңыз. 2. Кайнап жаткан туздуу сууга креветканы 5–7 мүнөт кайнатыңыз. 3. Помидорду шакекче, кара зайтунду тегерекче кылып туураңыз. 4. Даяр нанга салат жалбырактарын, андан соң кара зайтун, помидор, креветкаларды коюңуз. Лимон менен чачып, үстүнө май куюңуз, туздаңыз жана мурч себиңиз. Даяр!
bktrec8.jpg
КАБАКЧА ИКРАСЫ, РАЙХОН ЖАНА КАРАГАЙ ЖАҢГАГЫ МЕНЕН БРУСКЕТТА
Бул рецепт балалыктын даамын эске салат. Бирок жарым–жартылай гана, анткени биз баналдуулукка каршыбыз. Кабакча икрасы – ооба, балалыктын даамы менен – карагай жаңгагы жана майдаланган райхон жалбырактары менен толукталган.
bktrec9.jpg
168 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Кабакча икрасы Bonduelle 1/2 банка (250 г); боз нан 6 үзүм; карагай жаңгактар 50 г; зайтун майы 1 аш каш.; райхон 3 бутак РЕЦЕПТ: 1. Нандын үстүнө зайтун майын бүркүп, гриль табага кууруп же меште кургатып алыңыз. 2. Карагай жаңгактарын кургак көмөч казанга 3–5 мүнөт ысытыңыз – ошентип алар дагы жыпар жыттуураак болуп калат. 3. Даяр нандын үстүнө икра салып, брускеттага майда тууралган райхон жана жаңгакты себиңиз.
ШПИНАТ, РИКОТТА ЖАНА КАРАГАЙ ЖАҢГАГЫ МЕНЕН БРУСКЕТТА
Карама–каршы даамдарды сүйүүчүлөргө арналат. Таттуу мейиз жана рикотта, жумшак италиялык сырдын бир түрү жана мексикалык кумардануу сыяктуу ачуу чили, нюанстардын кызыктуу оюнунда кытырак нанга чогулушат.
152 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Рикотта 250 г; ак нан 4 тилим; карагай жаңгактары 2 аш каш.; сарымсак 2 тиш; мейиз 2 аш каш.; татымына жараша деңиз тузу жана мурч; чили калемпири 1 даана; тоңдурулган шпинат 200 г РЕЦЕПТ: 1. Шпинатты бир аз сууга калтырыңыз же эритиңиз, сыгыңыз. 2. Рикоттаны, шпинатты, жаңгактарды, мейизди аралаштырып, ал жерде сарымсакты эзип, туздаңыз, мурч кошуңуз. 3. Нанды грильде кууруңуз. 4. Аралашманы нанга сүртүңүз. Чили калемпири менен кооздоңуз.
bktrec10.jpg
ТООК ФИЛЕСИ, БЫШТАК КРЕМИ ЖАНА ТАТТУУ ЖҮГӨРҮ МЕНЕН БРУСКЕТТА
Биз брускеттаны салттуу түрдө берүүдөн баш тартып, аны бир–эки штрих менен толук кандуу жана тең салмактуу тамакка айландырууну сунуштайбыз. Бул үчүн, жашылча жана майсыз эт кошобуз. Тоок филеси, быштак креми жана таттуу жүгөрү менен мындай брускетта менен түшкү тамактанууга да болот. Эгерде сиз андан да ширелүү жана назиктикти кааласаңыз, таттуу жүгөрүнү жашы менен алмаштырыңыз.
bktrec11.jpg
224 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Таттуу дандуу жүгөрү Bonduelle 1 банка (340 г); тоок төш эти 200 г; 5% быштак 100 г; помидор 5 тилим; бадыраң 8 тилим; салат 1 барак; багета 2 тилим; күн карама майы 2 аш каш.; татымына жараша туз; татымына жараша майдаланган кара мурч РЕЦЕПТ: 1. Тооктун төшүн эки жалпак бөлүккө бөлүп, бир аз уруп, туздаңыз. Грильде ар бир жагын 5 мүнөттөн ашык эмес бир аз май менен эки тарабын айландыра кууруңуз. 2. Багетаны узунунан экиге кесип, алдын ала ысытылган гриль табасына коюңуз. Бир чай кашык күн карама майын куюңуз. Жеңил кууруп алыңыз. 3. Быштакка бир чымчым туз кошуп, бир тектүү эбелектей масса пайда болгонго чейин блендер менен чалыңыз. Сууган багетанын үстүнө коюңуз. Мурч кошуңуз. 4. Үстүнө таттуу жүгөрү, бадыраңдын тилимдерин, помидорду коюңуз. 5. Салат жалбырактарын жайыңыз. Үстүнө тооктун филесин коюңуз.
ЛОСОСЬ ЖАНА КАЙМАКТУУ СЫР МЕНЕН БРУСКЕТТА
Бул брускеттанын рецепти Жер ортолук деңиздик түрүндөгү тамактануунун идеалдуу үлгүсү болуп саналат. Лосось жана кара зайтундун Омега май кислоталары, оңой сиңүүчү белок жана бир аз ачуу жашылчалар. Каймактуу сыр жылмакай текстура берет жана бардык ингредиенттерди бириктирет.
215 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Данексиз кара зайтун Bonduelle 1 банка (300 г); ышталган лосось 200 г; каймактуу быштактуу сыр 180 г; кантсыз батон 1 даана; ашкөктүн чөбү 1 тутам РЕЦЕПТ: 1. Нанды тилимдерге кесип, грильде эки тарабын кургатып алыңыз. 2. Ышталган же з туздалган лососьду кичине кубик кылып туураңыз. 3. Данексиз кара зайтундарды калың шакекче кылып туураңыз. 4.Ашкөктү майда туураңыз. 5. Чөйчөккө каймактуу сырды салып, лосось жана ашкөк менен аралаштырыңыз. 6. Нанга коюңуз. Майдаланган кара зайтун менен кооздоңуз.
bktrec12.jpg
ЭЧКИ СЫРЫ, ЖАШЫЛ ЗАЙТУН ЖАНА КАПЕРС МЕНЕН АЧЫТКЫСЫЗ НАНДАГЫ БРУСКЕТТА
Каперстер бай витаминдик жана минералдык курамга ээ, канттын деңгээлин нормалдаштырат, сөөк ткандарын бекемдейт – аларда белок көп, канды суюлтат жана стресстин алдын алуу үчүн кызмат кылат. Негизинде, каперстерди Жер ортолук деңиздик ашканасынын ар кандай тамактарына кошууга болот. Биз брускетта салмасына коштук.
bktrec13.jpg
225 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Тимьян жана сарымсак менен жашыл зайтун Bonduelle 1 таңгак (79 г); лимон менен жашыл зайтун Bonduelle 1 таңгак (79 г); ачыткысыз нан 4 үзүм; жумшак эчки сыры 150 г; куйругу менен каперстер 100 г; мини райхон 40 г; зайтун майы 20 мл; жаңгак 50 г РЕЦЕПТ: 1. Мешти 200 градуска чейин ысытыңыз. Калыңдыгы 1,5–2 см болгон нан үзүмдөрүн бышыруу баракчасына жайып коюңуз. Нан кызарганча 5–7 мүнөт бышырыңыз. 2. Брускеттага эчки сырын сүйкөңүз. Сырдын үстүнө жашыл зайтун коюңуз. 3. Каперстерди ортосунан кесип, үстүнө коюңуз. 4. Брускеттага бир аз зайтун майын чачыңыз. 5. Үстүнө майдаланган жаңгактарды себелеп, райхон жалбырактары менен кооздоп дасторконго бериңиз.
БЫШЫРЫЛГАН ФАСОЛЬ, БЕКОН ЖАНА РОЗМАРИН МЕНЕН БРУСКЕТТА
Тоңдурулган жашылча аралашмалары сыяктуу эле, шкафыңызда ар түрдүү даамдагы бир–эки банка даяр фасоль болушун сунуштайбыз. Биринчиден, аны өз алдынча тамак катары , экинчиден, гарнир катары колдонсо болот. Ал эми брускетта үчүн салма катары кабыл алууну сунуштайбыз. Үндү розмарин менен, тоюмдуулукту бир тилим бекон менен күчөтөбүз.
185 ккал / 100 г ИНГРЕДИЕНТТЕР: Таттуу калемпир менен бышырылган фасоль Bonduelle 2 банка (720 г); чиабатта 1 даана; бекон 100 г; розмарин 30 г; кызыл пияз 1 даана. РЕЦЕПТ: 1. Чиабаттаны узунунан, анан кийин жарымынан туураңыз. 2. Алдын ала 200 градуска чейин ысытылган меште нанды кызарганча бышырыңыз. 3. Кызыл пиязды тазалаңыз жана, майда кылып туураңыз. 4. Алдын ала ысытылган көмөч казанга беконду айландыра кууруп, беконго розмарин кошуңуз, баарын бир аз дагы кууруп алыңыз. 5. Брускеттага 2 аш кашык бышырылган фасоль, бекон тилимдерин коюңуз, кытырак розмарин жана кызыл пиязды себиңиз.
bktrec14.jpg