Помидор менен брокколи шорпосу

/ 5
95 Ккал / 100 г
40 мүнөт
Помидор менен брокколи шорпосу

Ингредиенттер

4 порция
Тандамал брокколи 1/2 таңг.
Зайтун майы2 аш каш.
Баш пияз2 даана
Татымына жараша туз
Помидор3 даана
Картөшкө3 даана
Жаңы сабиз1 даана
Ашкөк
Татымына жараша мурч

Тамак жасоо

1. Пиязды туураңыз, зайтун майына кызарганча кууруп алыңыз. Пиязды ичке шакекчелерге, ал эми сабизди тилкелерге кесиңиз. көмөч казанда жашылчаларды бир аз майга кууруп алыңыз. Кубик кылып тууралган картөшкөнү кайнак сууга салып, 5-7 мүнөт кайнатыңыз. Помидордун кабыгын кесип, кайнак сууга күйгүзүңүз, кабыгын тазалап, төрт бурчтук кылып туураңыз. Бышыруу аяктаганга бир нече мүнөт калганда сабиз жана пияз менен бирге шорпо бар кастрюляга салыңыз. Татымына жараша туздаңыз, мурча салыңыз.
2. Кубик кылып тууралган картөшкөнү кайнак сууга салыңыз. Картөшкө дээрлик даяр болгондо, брокколи менен куурулган пиязды кошуп, 5-7 мүнөт кайнатып бышырыңыз.
3. Помидордун кабыгын кесип, кайнак сууга күйгүзүңүз, кабыгын тазалап, төрт бурчтук кылып туураңыз. Бышыруу аяктаганга бир нече мүнөт калганда сабиз менен бирге шорпо бар кастрюляга салыңыз. Татымына жараша туздаңыз, мурча салыңыз.
4. Майда тууралган ашкөк себелеп дасторконго бериңиз.
Помидордун кабыгын тез тазалоо үчүн, аларды микротолкундуу мешке жогорку кубаттуулукта 25 секундага коюуга болот. Жарым мүнөткө калтырыңыз, андан кийин кабыкты алып салыңыз.

Рецептке баа бериңиз

1
2
3
4
5

Бул категориядагы башка рецепттер

Дагы сайтта