Ашкабак жана шпинаттан крем-шорпо
Ингредиенттер
4 порция
Тоңдурулган шпинат350 г.
Жаңы сабиз200 г.
Баттернат ашкабагы200 г.
Шалот пиязы2 баш.
Сарымсак2 тиш
Жашылча сорпосу750 мл.
Кара нан4 кесим
Зайтун майы3 аш каш.
Татымына жараша туз
Татымына жараша мурч
Татымына жараша ак калемпир
Тамак жасоо
1. Сабизди, бир пиязды, бир тиш сарымсакты жана ашкабакты орточо кубик кылып туураңыз. Кастрюляда бардык жашылчаларды кээде аралаштырып, 6-8 мүнөт зайтун майына кууруңуз.
2. Сорпонун жарымын куюңуз. 25 мүнөт капкагын жаап орточо отто бышырыңыз. Блендер менен аралаштырып, татымына жараша татымалдаңыз.
3. Шпинат жана калган жашылчалар менен да ушундай кылыңыз.
4. Нанды таякча кылып кесип, татымалдаңыз, мешке кургатып коюңуз. Тарелканын бир жагына шпинат шорпосун, экинчи жагына ашкабак шорпосун бир убакта куюңуз. Зайтун майын "бир сап" кылып куюңуз. Гренкилер менен бериңиз.
2. Сорпонун жарымын куюңуз. 25 мүнөт капкагын жаап орточо отто бышырыңыз. Блендер менен аралаштырып, татымына жараша татымалдаңыз.
3. Шпинат жана калган жашылчалар менен да ушундай кылыңыз.
4. Нанды таякча кылып кесип, татымалдаңыз, мешке кургатып коюңуз. Тарелканын бир жагына шпинат шорпосун, экинчи жагына ашкабак шорпосун бир убакта куюңуз. Зайтун майын "бир сап" кылып куюңуз. Гренкилер менен бериңиз.