Козу карындар жана деңиз азыктары менен тай карри шорпосу

/ 5
119 Ккал / 100 г
30 мүнөт
Козу карындар жана деңиз азыктары менен тай карри шорпосу

Ингредиенттер

2 порция
Майдаланган шампиньондор 1/4 б.
Каймак150 мл.
Сары карри пастасы1 аш каш.
Тазаланган креветкалар50 г.
Кальмар50 г.
Сарымсак2 тиш
Кокос сүтү150 мл.
Лимон чөп1 бутак
Кинза1 бутак
Зайтун майы1 аш каш.
Чили калемпири (майда)1 даана
Татымына жараша туз

Тамак жасоо

1. Кальмарды өз билемдик менен кесиңиз. Сарымсак менен чили калемпирин майдалап, козу карын менен зайтун майына 5-7 мүнөт кууруп, деңиз азыктарын кошуңуз, аралаштырыңыз, бышканча кууруңуз.
2. Кокос сүтү менен каймакты кайнаганга чейин жеткириңиз, андан соң карри пастасын, лимон чөбүн, тузду кошуп аралаштырыңыз. 5 мүнөт кайнатыңыз.
3. Шорпону идиштерге куюп, ортосуна козу карындарды жана деңиз азыктарын салып, ачуу үчүн майдаланган кинза жана кургак кызыл калемпир менен кооздоңуз.
Дүкөндө сары, жашыл жана кызыл карри пасталары сатылат. Алардын каалаган бири менен, бул шорпо абдан жакшы болот.

Рецептке баа бериңиз

1
2
3
4
5

Бул категориядагы башка рецепттер

Дагы сайтта